Image Alt

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Hieronder vindt u veelgestelde vragen met betrekking tot het COVID-19 virus.

Staat uw vraag er niet bij, neem gerust contact met ons op.

Welke extra maatregelen zijn er op de peuterspeelzaal?
  • Ouders en personeelsleden houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Bij binnenkomst zullen we met alle peuters de handen wassen. Dit zal in de loop van het dagdeel indien nodig nog vaker herhaald worden. Er is ook desinfecterende handgel aanwezig, dit gebruiken we eventueel voor erbij, indien handen wassen echt niet uit komt. Als u zorgt dat de handen van uw kind bij thuiskomt ook direct wast, dan komt u kind “schoon” thuis.
  • Verder gebruiken wij papieren handdoekjes
  • Leren de kinderen in hun elleboog te niezen.
  • Worden alle contactplekken die frequent worden aangeraakt, na elk dagdeel gereinigd.
Hoe gaat het brengen van mijn peuter nu?

Het brengen is zo kort mogelijk en vindt buiten plaats. In principe komt u dus niet in de peuterspeelzaal. Op deze manier is de 1,5 meter tussen ouders onderling en tussen de medewerkers het beste te regelen. Graag door 1 persoon uw kind laten brengen.

Eén van de leidsters zal uw peuter ontvangen. U kunt buiten de poort uw peuter nog een dikke knuffel/kus geven. De leidster zal bij de ingang van de poort uw peuter ontvangen. Deze overgang zal in het begin mogelijk lastig zijn, maar van belang is dat de 1,5 meter tussen u en de leidster en tegenover andere ouders gehandhaafd blijft. We verwachten van u dat u daarna direct vertrekt, om ruimte te maken voor de volgende ouder.

 

Als de kinderen binnen komen na het brengen, zullen de collega’s na het ophangen van de jassen en tassen eerst met de kinderen gaan handen wassen.

Hoe gaat het ophalen van mijn peuter nu?

Het ophalen is nagenoeg hetzelfde als het brengen. De locatie is bij het hek. Wilt u dan ook buiten het hek blijven wachten! De ophaaltijd is verruimd naar een kwartier, zodat u niet allemaal op dezelfde tijd op de peuterspeelzaal staat om uw kind te halen. Blijkt het dat het aan het hek druk is met halen, wilt u dan even op gepaste afstand wachten? Wij zorgen dat uw kind “klaar” is om met u mee te gaan (jas aan, spullen gepakt). Als u aan het hek komt, geven wij direct uw kind mee. De collega’s zullen de dagelijkse overdracht niet aan het hek doen, maar bij bijzonderheden zal dat telefonisch gebeuren. We verwachten van u dat u dan ook direct weggaat, om ruimte te maken voor de volgende ouder. We adviseren u om bij thuiskomst de handen van uw kind direct te wassen.

Wanneer mag mijn peuter niet komen?
  • Kinderen moeten wel thuisblijven bij koorts, benauwdheid of veel hoesten. Bij deze zwaardere klachten is het advies om altijd een afspraak te maken voor een test bij de GGD.
  • Kinderen hoeven niet thuis te blijven  en mogen naar de kinderopvang bij verkoudheidsklachten (zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) of bij bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts (zonder koorts of benauwdheid).
    • Kinderen kunnen zich laten testen met verkoudheidsklachten, maar moeten dan wel thuisblijven tot ze de uitslag hebben.
  • Kinderen tot 4 jaar hoeven niet thuis te blijven (in quarantaine) als zij nauw contact zijn van iemand met corona. Het is belangrijk dat zij het contact met kwetsbare personen dan wel zoveel mogelijk vermijden tot 10 dagen na het contact met de besmette persoon. Hebben ze wel klachten? (denk aan verkouden, keelpijn etc.)  Dan blijven ook kinderen tot 4 jaar thuis (in quarantaine) en laten zich testen.
Hoe verlopen de KIJK oudergesprekken?

U ontvangt de KIJK registratie per mail en de juf maakt een telefonische afspraak om de KIJK registratie met u door te nemen.

Hoe gaat de overdracht naar de basisschool?

De juf zal tijdens het telefonisch contact u vragen of ze de ‘registratie’ mag overdragen aan de basisschool als u kind 4 jaar wordt. De juf stopt een  ‘toestemmingsformulier’ in de tas van uw peuter. Wilt u dit formulier ondertekenen? En wilt u het formulier weer afgeven op de peuterspeelzaal door het formulier in de tas van uw peuter te stoppen? Of u kunt een foto maken van het ondertekende formulier en via de mail of app doorsturen naar de juf. Pas na ontvangst van uw handtekening zal de juf de KIJK registratie doorsturen naar de basisschool. Bij een ‘warme’ overdracht zal zij de KIJK registratie telefonisch aan de toekomstige leerkracht toelichten.

Hieronder staan de overige veelgestelde vragen.

Kan mijn peuter ook een derde of vierde dagdeel naar de peuterspeelzaal komen? Mijn kind heeft geen VVE indicatie.

Ja dat kan alleen als u recht heeft op kinderopvangtoeslag. (Er dient wel plek te zijn in betreffende groep.)De gemeente subsidieert kinderen die niet in aanmerking komen voor kinderopslag voor minimaal en maximaal 2 dagdelen en kunnen daardoor geen 3e of 4e dagdeel afnemen (behalve als ze een VVE indicatie hebben)

Mijn kind wordt bijna 4 jaar, moet ik de peuteropvang stopzetten?

Nee, u hoeft de peuteropvang niet stop te zetten. Dit gebeurd automatisch.

Ik wil mijn plaats wijzigingen of opzeggen. Hoe doe ik dit?

U kunt hiervoor contact opnemen met de administratie. Zij zijn bereikbaar op 0187-760006.

Wanneer moet ik mijn kind inschrijven?

U kunt uw kind inschrijven wanneer u wilt. Het liefst zodra u weet naar welke peuterspeelzaal uw kind gaat.

Plaatsing van uw kind vindt plaats op volgorde van leeftijd. Als u uw kind  later aanmeldt dan 2 jaar en 2 maanden wordt uw kind op volgorde van aanmelding geplaatst.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind naar de peuterspeelzaal?

Vanaf 2 jaar en 2 maanden mag uw kind naar de peuterspeelzaal. Dit is mede afhankelijk of er plaats is op de groep.