Stagiaires

LOCATIE

INFORMATIE

ORGANISATIE

en

CONTACT

ORGANISATIE

Stagiaires


Welke stagiaires bieden wij een stageplaats

  • Leerlingen die een stage volgen van een BOL-opleiding op MBO-niveau 3, die opleidt voor de functie van Sociaal Agogisch Werker.
  • Leerlingen die een stage volgen van een BOL-opleiding op MBO-niveau 2, die opleidt voor de functie van Helpende Welzijn.
  • Leerlingen die een maatschappelijke stage volgen.
  • Leerlingen die een snuffel stage volgen.
  • Leerlingen die stagelopen in het kader van het praktijkonderwijs.


Stage locaties

Op alle 15 locaties is het mogelijk om stage te volgen. De meeste locaties hebben beperkte openingstijden, sommige locaties zijn niet altijd even goed bereikbaar en daarom mogelijk niet voor alle stagiaires aantrekkelijk. Kijk hier voor openingstijden.


Aantal stage plaatsen

Om de stagiaires goed te kunnen begeleiden, houden we het aantal stageplaatsen beperkt. Er zijn maximaal 2 stagiaires per groep per locatie.


Aanmelding

Er is géén centrale aanmelding: de aanmelding vindt plaats bij de peuterspeelzaal naar keuze. Door middel van een sollicitatiebrief melden mogelijke stagiaires zich aan bij de medewerker van de peuterspeelzaal. De stagiaire wordt uitgenodigd voor een gesprek met de medewerker van de peuterspeelzaal, uit dit gesprek zal moeten blijken of er mogelijkheden zijn voor de stagiaire op de peuterspeelzaal. Het is verstandig om, voordat je de brief schrijft, even telefonisch contact op te nemen met de peuterspeelzaal naar keuze.


Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De stagiaire mag pas beginnen met stage als zij een VOG heeft aangevraagd en deze overlegd heeft aan de coördinator.

Een VOG is op 2 manieren aan te vragen:

  • Via een aanvraagformulier (deze opvragen bij dhr A. de Bree), je dient daarna een afspraak te maken op het gemeentehuis, volgens je aanvraag indien bij het gemeentehuis, je krijgt je VOG thuisgestuurd.
  • Via de computer (geef je geboortedatum en je mail adres door aan dhr A. de Bree), je dient te beschikking te hebben over DigiD en je moet een Ideal betaling kunnen voldoen.


BPV-plan en Stage-overeenkomst

Stichting Peutereiland hanteert voor alle stagiaires het BPV-plan en gaat met alle stagiaires een Stage-overeenkomst aan.